ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 80% ΜΕ 85% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΈΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ˙ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ.
Όλα ξεκινάνε από μια πηγή λοιμώξεως που μπορεί να είναι τοπική ή αιματογενής, δηλαδή, να περιφέρεται με το αίμα και να προκαλεί μια μικρή απόφραξη αγγείων ή επιφανειακές θρομβοφλεβίτιδες κοντά στο εγκεφαλικό παρέγχυμα μέσα από το κρανίο. Αν συμβεί αυτό, είναι δυνατή η εισβολή των βακτηριδίων στο παρέγχυμα. Η εισβολή λοιπόν των βακτηριδίων σιγά σιγά μπαίνει στο παρέγχυμα του εγκεφάλου, δημιουργεί διάφορες καταστάσεις, κατά κύριο λόγο, μικρολοιμώξεις που δε γίνονται αντιληπτές και φέρνει μια πολυμορφοπυρηνική διήθηση των αγγείων. Ακριβώς αυτό είναι το επίμαχο σημείο που πρέπει να προσέξει κανείς.
Εάν εκεί πέρα αρχίσει και γίνεται μια ζώνη κοκκιωμάτων του ιστού, δημιουργείται μια εγκεφαλίτιδα ή μια μηνιγγίτιδα, η οποία προσβάλλει τους ινοβλάστες και από εκεί και ύστερα πλέον οι διεργασίες μπορεί να είναι γρήγορες, με το σχηματισμό επισκληριδίου αποστήματος ή εγκεφαλικού ακόμη αποστήματος. Εκείνο, όμως που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι μικρολοιμώξεις ακόμη και καταρροές, όπως είναι οι ρινίτιδες ή οι οδοντικές φλεγμονές, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να εξετάζονται έγκαιρα, γιατί μπορούν να έχουν αυτές τις εξελίξεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.