ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ RETT ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΑΘΗΣ ΟΜΑΔΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Οι συσπάσεις του προσώπου, τα τινάγματα των χεριών, οι φωνητικές εκρήξεις κ.τ.λ. γίνονται όλο και πιο ισχυρά στις περιπτώσεις του συνδρόμου του Rett, όταν οι ασθενείς βρίσκονται σε μεγάλο στρες. Ανάλογα με τη θεραπεία που χορηγείται και την επιτυχία που έχει, διαμορφώνεται και μια δυνατότητα προσαρμοστικότητας της προσωπικότητας των ανθρώπων του Rett, ανάλογα με το εξωτερικό περιβάλλον. Γενικά όμως, η προσωπικότητα των ασθενών του Rett χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος σε συνδυασμό με ανάλογους ιδεοψυχαναγκασμούς και σχιζοτυπικές τάσεις.
Τα συμπτώματα αυτά, σε μη αντιμετωπίσιμη περίπτωση, μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοϊκό  συνδυασμό με αίσθημα καταδίωξης και φαινόμενα παρεμβολής. Θεραπευτής και ασθενής με σύνδρομο του Rett πρέπει να τα γνωρίζει αυτά, ώστε να έχει έγκαιρη πρόσβαση σε φαρμακευτική αγωγή για να αποφύγει εξελικτικές καταστάσεις που είναι αναμενόμενες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.