ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ: ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΑ

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ.
Όποτε έχουμε μείωση της μιας ή της άλλης ικανότητας διαχειρισμού της ανίας και της ρεαλιστικής κατεύθυνσης της καθημερινότητας, τότε σίγουρα παρουσιάζεται ένα ψυχιατρικό πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με πολλές ψυχιατρικές παθήσεις.
Μια από τις κυριότερες ψυχιατρικές διαταραχές που εμφανίζουν αυτά τα δυο κλινικά σημεία είναι η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Εδώ πρέπει κανένας να σκέφτεται κλιμακωτά˙ εφόσον έχουμε απουσία ρεαλιστικών μακροπρόθεσμων στόχων και ανικανότητα διαχείριση της ανίας, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας, η οποία όμως να οφείλεται σε εγκεφαλικές βλάβες ή και σε άλλες αρρώστιες. Απλώς, για λόγους τυπολογικούς κα κατανοητούς, πρέπει αυτά τα δυο σημεία, ανία και ρεαλισμός, να τα εξετάζουμε παράλληλα σε κάθε περίπτωση και όταν υπάρχει απουσία ικανοποίησης των αναγκαιοτητών αυτών να σκεφτόμαστε τη διαταραχή της προσωπικότητας, σε αντικοινωνικό επίπεδο και ότι κρύβεται πίσω από αυτήν.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.