ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΩΝ, Η ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΩΝ 5% ΜΕ 10% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΩΝ.
Παρουσιάζεται κυρίως σε ασθενείς ηλικίας άνω των 60, που έχουν προχωρημένη αρτηριοσκλήρωση και κυρίως εμφανίζεται ύστερα από έντονο στρες και δημιουργία αιματώματος με απότομη διάταση της τέταρτης κοιλίας και πτώση του επιπέδου συνείδησης. Η παρεγκεφαλιδική αιμορραγία θεωρείται σπάνια, διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασθενείς καταλήγουν, πριν καν γίνει η παραμικρή διαγνωστική προσέγγιση. Για να έχει κανείς μια ελπίδα διαφυγής του μοιραίου, πρέπει να είναι κοντά σε νοσοκομείο και το νοσοκομείο να διαθέτει νευροχειρουργική κλινική. Έτσι στην ουσία αυτό που απομένει είναι κανείς να προσέχει, αν είναι πάνω από εξήντα ,την πίεση του και να αποφεύγει το στρες.
Αν δε, κανένας συνομήλικος του διαμαρτύρεται για έντονους πονοκεφάλους στο πίσω μέρος του κρανίου και πέφτει το επίπεδο συνείδησης του, να βρει τρόπο να τον πάει στη νευροχειρουργική.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.