Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Το κλειδί αυτής της επικοινωνίας από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η προσωπικότητα του καθενός. Πίσω δε από την προσωπικότητα κρύβονται και οι δυνατότητες προσαρμογής της. Όταν αυτές οι δυνατότητες προσαρμογής διαταράσσονται προς τη μία ή άλλη κατεύθυνση, τότε και η προσωπικότητα του ατόμου «φορμάρει» μια ανάλογη συμπεριφορά και χαρακτηριοδομεί προς την κατεύθυνση αυτή.
Μια τέτοια διαταραχή της προσωπικότητας είναι και η λεγόμενη παθητικο-επιθετική προσωπικότητα, που χαρακτηρίζει πλέον στις μέρες μας εκατομμύρια ανθρώπους που ενώ παρουσιάζονται φοβερά αγρίμια, πειθήνια και υποταγμένα όντα ξαφνικά πετούν από πάνω τους την παθητικότητα και δείχνουν μια υποβόσκουσα έως  ακραία εχθρικότητα προς τρίτους. Όπως όλες οι διαταραχές της προσωπικότητας, έτσι και εδώ, εάν δεν προληφθούν εγκαίρως με τις παραινέσεις και την αυτοκριτική, μπορεί να εξελιχθούν σε παθολογική κατάσταση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.