ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΈΝΑ ΆΚΡΩΣ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.
Πέρα από το οικονομικό και κοινωνικό, όμως, αβέβαιο μέλλον, εκείνο που έχει πάρει διαζύγιο με την λογική είναι ότι ταυτόχρονα επιβάλλεται και μια πλήρης απομάκρυνση της από το αίσθημα χαράς.
Η χαρά της ζωής, σε οποιαδήποτε διάσταση και αν είναι αυτή, και κυρίως στην ύπαρξη μέσα σε μια ομάδα, συγκεκριμένα στον Ελλαδικό χώρο, είναι ζωτικό στοιχείο για την συνέχιση της ζωής και για την ανάθρεψη της νέας γενιάς.
Εάν αυτό δεν γίνει έγκαιρα και δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να επανέλθει η χαρά, αρχίζοντας από το απλοϊκό χιούμορ της βάσης, τότε οι δυσοίωνες εξελίξεις θα είναι φορέας πολλών, ιδιαίτερα ψυχικών ασθενειών.
Έχει μεγάλη σημασία να γίνει αυτό αντιληπτό ,νωρίς, και τουλάχιστον από τους οπαδούς και τους αρχηγούς της κοινωνικής ομάδας που κατέχει, κατά κάποιο τρόπο αυτή τη στιγμή, τα σκήπτρα της εξουσίας του κράτους, να ληφθεί και αυτό υπόψη κα να δοθεί μια κατεύθυνση στην οποία θα αναπαραγάγει έστω και ένα υπόλοιπο χαράς για αυτό το δύσμοιρο τόπο.
Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέσα, χρειάζεται όμως να γνωρίζει ο κόσμος ακριβώς την αφετηρία της σημερινής κατάστασης και τι σημαίνει για αυτόν η σημερινή οικονομική εξέλιξη.
Από εκεί και πέρα, τα αντανακλαστικά του, ακριβώς και μόνο για την επιβίωση, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται, θα «επιδιώξουν» μια «διασύνδεση» με την χαρά, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί η ζωή σε αυτό τον τόπο.
Ήταν πολύ βαρύ το κοινωνικό χτύπημα, ακόμη και της διαδικασίας επιβολής ή τουλάχιστον και του επιπέδου ενημέρωσης που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, ώστε πρέπει μέσα να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.