ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΌΤΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.
Δεν είναι τυχαίο ότι το νέο βραβείο Νόμπελ δόθηκε σε ανοσοβιολόγους, δηλαδή σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού.
Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, τελευταία έχει αναπτυχθεί ένα ολόκληρο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης κινήσεως πρωτεϊνών.
Είτε απλών, «αθώων» πρωτεϊνών, είτε τέτοιων πρωτεϊνών που μεταβάλλονται σε καρκινογόνες ή δια της επενέργειας τους, προκαλούν την γέννηση καρκινογόνων ουσιών.
Σε μια τελευταία ανακοίνωση, που έγινε στο περιοδικό Nature, φάνηκε ότι μια χημική ουσία, η λεγόμενη I-ΒΕΤ151, είναι σε θέση να μετατρέψει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας σε «απραγή» ή ακόμη και να τα σκοτώσει.
Με τον τρόπο αυτό, επιταχύνεται ένα θεραπευτικό γεγονός, το οποίο μέχρι τώρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις λευχαιμίας, οι οποίες οφείλονται σε συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο έχει άμεση σχέση με την πρωτεΐνη που αναφέραμε.
Δηλαδή, πλέον καταφέρνουν οι ανοσοβιολόγοι και «παντρεύουν» πρωτεΐνες μεταξύ τους, οι οποίες ή αλληλοενεργοποιούνται ή αλληλοαδρανοποιούνται, με αποτέλεσμα να έχουμε την μια ή την άλλη έκβαση.
Όπως και να έχει, το γεγονός αυτό τραβάει μια κουρτίνα που μέχρι τώρα έβαζε στο σκοτάδι πολλά θεραπευτικά ερωτήματα και δημιουργεί τις δυνατότητες για την επίλυση πολλών προβλημάτων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.