ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.
Βέβαια τα περισσότερα από αυτά, εξακολουθούν να αποδίδονται στην κληρονομικότητα, που υφίσταται λόγω των γονιδίων και να αποδίδονται κατά κύριο λόγο υπό μορφή αποκλίσεων ή διαταραχών σε αυτό το γεγονός.
Πέρα από αυτό, οι έρευνες και μάλιστα πολύ πρόσφατες, του King's College του Λονδίνου, έχουν δείξει ότι υπάρχει ένας πολύ σπουδαίος παράγοντας όπως έχει δημοσιευτεί και στο Human Molecular Genetics, αυτός της επιγενετικής διαδικασίας.
Δηλαδή, το γονίδιο πέρα από την κατασκευή του όπως υφίσταται, έχει απάνω του διάφορες μεθυλιακές ομάδες, οι οποίες ανάλογα με το αν αλλάζουν θέση, ελλατωθούν ή αυξηθούν από περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, δημιουργούν τις λεγόμενες επιγενετικές διαδικασίες.
Δηλαδή, αν για κάποιο λόγο, η μορφή του γονιδίου, όχι έτσι όπως έχει δοθεί από τη φύση και από τη «γέννα» του, δεχτεί μια ισχυρή περιβαλλοντολογική αλλαγή μπορεί να εμφανίσει μετάθεση κάποιων ουσιών που λέγονται μεθύλια, τα οποία ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα τους και τη θέση, μετάθεση εντός του γονιδίου, προκαλούν αλλάγες τέτοιες τόσο στο σώμα αλλά πολύ περισσότερο στην ψυχή.
Εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει από το ινστιτούτο που αναφέραμε, και έχουν δημοσιευτεί και στο περιοδικό που γράψαμε, είναι δυνατόν να δώσουν μια γκάμα ψυχιατρικών αποκλίσεων μεταξύ σχιζοφρένειας και κατάθλιψης.
Πλέον αυτό αλλάζει το δρόμο και δίνει την νέα ώθηση για την ανάλυση των κλινικών εικόνων των ψυχώσεων και κατά δεύτερο λόγο για την αντιμετώπιση της θεραπείας της.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.