ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΝΙΟΤΟΜΗ.

Η κρανιοτομή είναι απαραίτητη διότι πρέπει να ανοιχτεί μια οπή από όπου θα κατευθυνθεί ο σωλήνας που θα εμπεριέχει τα βλαστοκύτταρα στο μέρος εκείνο του εγκεφάλου που ο γιατρός επιθυμεί να τα εμφυτεύσει.
Τελευταίες έρευνες που έγιναν στη Σιγκαπούρη, απέδειξαν ότι τα βλαστοκύτταρα ήδη εκπληρούν τέτοιες δυνατότητες πολύ πριν οι γιατροί θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν για αυτό το σκοπό. Έτσι λοιπόν εντόπισαν αρχέγονα βλαστικά εμβρυϊκά κύτταρα διαφόρων ειδών, τα οποία βρίσκονται στους εγκεφάλους από τις μητέρες και προέρχονται από τα μωρά που πρέπει να γεννήσουν.
Τα εμβρυϊκά αυτά κύτταρα στον εγκέφαλο μετατρέπονται σε κύτταρα που μορφολογικά μοιάζουν με άλλα όπως π.χ. τα αστροκύτταρα, ολιγοδενδροκύτταρα ή μακροφάγα που εκπληρώνουν διάφορες εντολές και έχουν διάφορες λειτουργίες, εν προκειμένω να προστατέψουν ή να στηρίξουν τον εγκέφαλο.
Έτσι δηλαδή δόθηκε μια εξήγηση, ότι υπάρχει η δυνατότητα τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα ή τα βλαστοκύτταρα «βαποράκια» με μικρά βιομόρια, όπως οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα ζάχαρα, να βρίσκουν τρόπο να περνάνε την επιφάνεια των εμβρυϊκών κυττάρων που σχηματίζουν τον αιματικό φλοιό του εγκεφάλου και να μην αφήνουν να ξεπεράσουν από εκεί μέσα άλλες ουσίες.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια διήθηση που αν ανακαλυφθεί πλήρως, τότε έχει λυθεί το θέμα των βλαστοκυττάρων γιατί με μια απλή έκχυση θα μπορούσε κανείς απλά να μεταφέρει αυτά που θέλει στον εγκέφαλο και από εκεί και πέρα ο μηχανισμός του ιδίου εγκεφάλου θα το διασκορπούσε εκεί που έπρεπε.
Πρόκειται δηλαδή για μια δραστηριότητα που ανοίγει καινούργιους δρόμους σε ότι αφορά την εφαρμογή των βλαστοκυττάρων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.