Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΤΟΥ

Ο ΎΠΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΣΕ 4,5 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Τα στάδια του ύπνου αποτελούν τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξης των μηχανημάτων και της λογισμικής επιστήμης, ένα πολύ μεγάλο μέρος των ιατρικών ερευνών. Μέσα από τον ύπνο αρχίζουν πλέον και διαφαίνονται διάφορες ασθένειες ή πολύ περισσότερο επιδιώκεται και πολλές φορές ελέγχεται και η θεραπεία σε νευροψυχιατρικά νοσήματα. Αυτό γίνεται κυρίως με την καταγραφή εικοσιτετραώρου ΗΕΓ και με σύγχρονη βιντεοσκόπηση έτσι που να βλέπουμε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου, πως αντιδρά ο ασθενής, σε ποια φάση αντιδρά, τι ακριβώς κάνει και γιατί έχει καταστάσεις στρες ή όχι.
Αυτά μπορεί να έχουν ένα «φυσιολογικό» χαρακτήρα με διάφορες καταστάσεις όπως είναι οι υπνικές παραλύσεις, οι υπνικές παραισθήσεις αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα επιληπτικών κρίσεων. Σε αυτό βοηθάει η καταγραφή του εικοσιτετραώρου ΗΕΓ που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε όλη την εξέλιξη του ύπνου και σε παράλληλη σύγκριση με εικόνα, ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε σίγουρα συμπεράσματα για ποια κατάσταση πρόκειται.
Πέρα από αυτό, μπορούμε να δούμε ποια φάρμακα δρουν, πως επηρεάζουν την ακετυλοχολίνη, δηλαδή την ουσία εκείνη που παραλύει το κινητικό κέντρο κατά τον ύπνο και, ακόμη περισσότερο, να ελέγξουμε τη λεγόμενη ναρκοληψία που είναι οι μικρές διαταραχές της εναλλαγής ύπνου-ξύπνιου που είναι και η αιτία για πολλά τροχαία ατυχήματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.