ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο καθένας παραμένει ο ηγεμόνας στο βασίλειο του εφόσον μπορεί και ελέγχει τον εαυτό του, κοντρολάρει τις αντιδράσεις του, μένει εσωτερικά ήσυχος και αποφασίζει αυτός τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να αφήσει.
Είναι ψυχολογικά άξιο συμβουλής και πρέπει να επιδιώκεται και να ελέγχεται μέχρι κανένας να το ολοκληρώσει πλήρως για την προσωπικότητά του. Να «αρπάζει» τον παλμό της στιγμής και να επιστρέφει την αντίδραση με όλη την δύναμη πίσω έτσι ώστε να μπορεί να ορθοποδήσει ακριβώς σε αυτά που επιθυμεί τη δεδομένη στιγμή.
Θέλει κανείς να αντιδρά όχι έν θερμώ, την ίδια στιγμή «σε κοντινές» χρονικές αποστάσεις και όχι μετά από ώρες ή μέρες προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση που αφορά τον ίδιο.
Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα πνευματική και η προετοιμασία η ανάλογη ώστε να υπάρχει η δύναμη να ανταποδώσει κανείς μια επίθεση με όλη του την αποφασιστικότητα και την δυναμικότητα και όχι να υποχωρήσει χωρίς τουλάχιστον να προβάλει αυτό που λέμε ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας είναι ένα στοιχείο της καλής ζωής και της σωστής τοποθέτησης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.