ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, κύτταρα και διαδίκτυο εμφανίζουν μια μυστηριώδη ιδιότητα παρόμοιας συμπεριφοράς και επικοινωνίας.
Δεν επικοινωνούν δηλαδή μεταξύ τους γραμμικά διαδικτυακά αλλά τελείως άνευ κλίμακας π.χ. δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και ο ζυμομύκητας που χρησιμοποιείται στην αρτοποιεία.
Με έκπληξη οι βιολόγοι διαπίστωσαν ότι στην συμπεριφορά πρωτεϊνών και των δύο οργανισμών εμφανίζεται η επικοινωνία τους παρόμοια με το διαδίκτυο.
Δηλαδή ενώ όλες οι πρωτεΐνες είναι ίδιες κάποιες είναι κόμβοι με ελάχιστη δραστηριότητα επικοινωνίας ως προς τις άλλες και ορισμένες με τεράστια δραστηριότητα έτσι που λειτουργικά αυτές να είναι βασικοί κόμβοι και άλλοι ασήμαντοι. Το όλο θέμα δείχνει ότι για την ανάπτυξη της λειτουργικότητας και την διεκπεραίωση του έργου παραγωγής και στους δύο οργανισμούς όπως και στο διαδίκτυο, βασική προϋπόθεση είναι η λειτουργία των βασικών κόμβων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.