ΟΙ ΑΤΥΠΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΡΙΖΙΤΙΔΟΣ

Η ΠΟΛΥΡΙΖΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΓΚΟΥΛΙΕΝ ΜΠΑΡΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΣΤΟ ΚΝΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΑ ΤΡΗΜΑΤΑ.
Τα χαρακτηριστικά της ασθένειας αυτής είναι παρέσεις, αισθητικές διαταραχές, αδυναμία βαδίσματος, δυσκολία αναπνοής και κίνησης και γενικά μεγάλη καταβολή. Η κλινική εικόνα είναι από εκατοντάδες χρόνια γνωστή και έχει περιγραφεί ήδη από διαφόρους νευρολόγους πρώτο, τον Γκουλιέν Μπαρέ και προσβάλλει με μια συχνότητα 4-15 άτομα ανά εκατομμύριο κάθε χρόνο.
Παλιά θεωρείται αθεράπευτη και ήτανε πάρα πολύ δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε αγωγή. Σήμερα με τα διάφορα αντιιΐκα, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα έχουμε την δυνατότητα να την καταπολεμήσουμε με μεγάλη επιτυχία αρκεί η διάγνωση της να γίνει έγκαιρα και με τον σωστό τρόπο.
Σήμερα δεν χρειάζονται επώδυνες εξετάσεις όπως παλιά με την ηλεκτρομυογραφία που τρυπούσαμε με μια βελόνα τους διαφόρους μυς για να δούμε την έκταση της νόσου. Υπάρχουν πιο απλές μέθοδοι και ιδιαίτερα η κλινική διάγνωση. Εκείνο που πιέζει έντονα και πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μικροβιολογική ανάλυση για τους διαφόρους ιούς ή άλλα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις καταστάσεις και να αντιμετωπιστούνε με την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.