ΓΙΓΑΝΤΟΪΟΙ

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΩΝ ΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Οι ιοί εισέρχονται στον εγκέφαλο και ανάλογα με τον χαρακτήρα τους και την φύση τους προκαλούνε διάφορες βλάβες σε διαφορετικά σημεία.
Κατά μεγάλο μέρος η νευρολογία έχει εντοπίσει που εστιάζονται τις περισσότερες φορές οι ιοί όπως για παράδειγμα ο έρπητας, το Epstein barr ή οι ρετροϊοί και τι βλάβες προκαλούνε στον εγκέφαλο και πως αυτές εκδηλώνονται κλινικά.
Βέβαια δεν έχει κλείσει τελείως το κεφάλαιο των ιών διότι υπάρχουνε και κάποιες μορφές ιών οι λεγόμενοι γιγαντοιοί όπως είναι ο περίφημος ιός IPMV οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν μέσα στο κυτταρόπλασμα τους και θετικούς και ζωικούς ιούς μαζί με το DNA που έχουνε και πιθανόν και άλλους ιούς.
Αυτές οι σύνθετες μορφές μεγαλοΐών που η διάμετρός τους φτάνει καμία φορά μέχρι τα 300 νανομέτρα, δηλαδή πρόκειται για γιγαντιαίες διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ιούς, δεν είναι ακόμη γνωστό ποια λοιμογόνο ή άλλη δράση έχουνε εναντίον του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Αλλά και μόνο η ύπαρξη τους αφήνει να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουνε παρενέργειες στο κεντρικό νευρικό σύστημα που προκαλούνται από την παρουσία τους.
Η σύγχρονη νευρολογία και ερευνητική ευρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο να αντιμετωπίσει την αλληλουχία που έχουνε ο εγκέφαλος με τους μεγαλοϊούς και ποιες τυχόν από αυτές τις νευρολογικές ή ψυχιατρικές παθήσεις που ξέρουμε έχουνε μια σχέση μαζί τους. Αυτό θα αποτελούσε ένα μεγάλο θεραπευτικό βήμα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.