ΣΚΠ ΚΑΙ ΣΗΨΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η ΣΚΠ ΣΑΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΛΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ.
Πάρα πολλές φορές η μεγαλύτερη εμπλοκή που είναι δυνατή να επέλθει σε έναν ασθενή με ΣΚΠ ύστερα από μια λοίμωξη ή προσβολή μικροβίων είναι οι σήψεις.
Εκεί πρέπει άμεση και γρήγορη αντίδραση να είναι ο κανόνας προκειμένου να σωθεί ο ασθενής δηλαδή η μεταφορά τους σε ειδικό τμήμα συνεχούς παρακολούθησης με την ειδική χορήγηση φαρμάκων και υγρών ώστε να μπορέσει το αμυντικό του σύστημα (ανοσοποιητικό) να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για να καταπολεμήσει τις επιπλοκές της σήψης. Μια αγγλική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης έφερε ένα ευχάριστο νέο σε ότι αφορά αυτή την κατεύθυνση δηλαδή για την ανακάλυψη ενός ειδικού ενζύμου που εντοπίζεται όταν έχουμε ανεβασμένα όρια σήψης.
Πρόκειται για το ένζυμο SPHK1 το οποίο κατορθώνει να απομονωθεί και να ερευνηθεί και κυρίως να αρχίσει η προσπάθεια μιας θεραπευτικής έρευνας για την αντιμετώπιση του.
Στις περιπτώσεις της ΣΚΠ είναι πολύ ουσιώδες εάν υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία για την περίπτωση τους σηπτικού σοκ ή προσβολής διότι εδώ κυριολεκτικά παίζονται με τα λεπτά τα γεγονότα και οι εξελίξεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.