Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.
Πίσω από μια κουρτίνα δήθεν μυστικότητας, υπερβολικής φροντίδας και ασυναγώνιστου μυστικισμού, λειτουργούν αυτά που λένε «υψηλή διεύθυνση».
Πρόκειται για ένα κόσμο της ματαιοδοξίας, του συνεχούς αγώνα που όταν εμφανίζεται στο φως προκαλούνται τεράστια σκάνδαλα, έχθρες, αμφιβολία και κρυψίνοια. Γενικά ο κόσμος των δυνατών.
Κάτι μεταξύ παράνοιας και ατελείωτης βουλιμίας. Όποιος βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο πρέπει το δυνατόν νωρίτερα να καταλάβει ποιος πριονίζει την θέση του και ποια θέση πρέπει να πριονίσει αυτός.
Όλοι επιθυμούν να είναι με τους νικητές και κανένας με τους ηττημένους.
Ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον και όλοι μαζί τον τρίτο και οι τρεις μαζί όλους τους άλλους. Η εχθρότητα και η αμφιβολία σε ότι αφορά αυτούς τους κύκλους έχει γίνει πλέον ένα παράγωγο της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα οι manager που θέλουν να φτάσουν γρήγορα ψηλά χωρίς μεγάλες απώλειες και με μεγάλες αποδοχές έχουνε συνεχώς αυτόν τον ανταγωνισμό με το καψάλισμα της ψυχής τους από την συνεχή αντιδραστικότητα.
Δεν μπορεί κανείς σε καμία περίπτωση να ισχυριστεί ότι αυτή η ψυχολογική στάση απέναντι στα πράγματα και στις αρχές του ανταγωνισμού είναι υγιής.
Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις που οδήγησαν ακόμα και μεγάλους πολιτικούς όπως π.χ. ο Νίξον ή ο Μάο Τσετούνγκ μέσα σε μια παράνοια να καταστρέψουν την ίδια τους την ζωή και το ίδιο τους το έργο.
Είναι αδύνατον να επέλθει μια ουσιαστική βελτίωση σε αυτόν τον τομέα γιατί μόλις ακριβώς γίνει αυτό και έρθει η πραγμάτωση της αυτεπίγνωσης τότε καταρρέει όλο αυτό το σύστημα που δήθεν είναι η κορυφή του κόσμου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.