ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Οι μετρήσεις αυτές προέκυψαν από έρευνες στις Αγγλοσαξονικές χώρες σαν να έχουνε περίπου παγκόσμια ανταπόκριση.
Στην πρώτη θέση σαν αιτία πονοκεφάλων έρχονται οι πονοκέφαλοι πίεσης για να ακολουθήσουν στην δεύτερη περίπου με το ίδιο ποσοστό 30% οι ημικρανίες.
Περιοδικά ο πυρετός σε ορισμένους ανθρώπους ανεβαίνοντας προκαλεί πονοκέφαλο που κρατάει πάρα πολλές μέρες.
Επίσης τακτικά περίπου στο 5% με 8% είναι και οι ιγμορίτιδες ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές η σε ανθρώπους που ταξιδεύουν πολύ με ποδήλατο ή μηχανάκι.
Για τις μεγαλύτερες ηλικίες μια από τις πιο τακτικές αιτίες του πονοκεφάλου είναι η πίεση. Ανεβαίνοντας η πίεση δημιουργεί την ένταση εκείνη στα αγγεία του εγκεφάλου που προκαλεί τον πονοκέφαλο και παρόμοιο πονοκέφαλο προκαλεί επίσης και το αυχενικό σύνδρομο όταν οι αυχενικοί σπόνδυλοι καταλαμβάνονται από αρθρίτιδα.
Σε ένα μικρό ποσοστό πονοκεφάλων παραμένουνε οι άνθρωποι που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και για αυτό πρέπει να εξετάζονται τακτικά.
Γνωρίζοντας τις αιτίες των πονοκεφάλων μας είναι δυνατόν να βοηθήσουμε και τον γιατρό να βρει την σωστή αγωγή για μας έτσι ώστε να είναι δυνατόν να έχουμε μια θετική εξέλιξη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.