ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ

Ο ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.
Κατά την σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ του ασθενούς πρόκειται ακριβώς για τα τμήματα – συναισθήματα εκείνα τα οποία είναι πειστήριο και τα οποία υπάρχουν τριγύρω από την προσωπικότητα του ασθενούς χωρίς όμως κανένας να μπαίνει στον ιδιαίτερο κόπο να τα συλλέξει.
Μιλάμε για οργή, μίσος, αγάπη, φόβο παραλογισμού, αντιδράσεις διάφορες.
Αυτά τα «κλειδιά» όταν συγκεντρωθούν, αναληφθούν, έρθουνε σε επαφή με γεγονότα ή συνδυαστούν με άλλες καταστάσεις γνωστές από την ζωή του ανθρώπου – ασθενούς και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα, με έκπληξη δοκιμάζει κανείς την εντύπωση πόσο καλύτερα καταλαβαίνει τον απέναντι του, τον ασθενή του και πόσα περισσότερα μπορεί να του προσφέρει γνωρίζοντας τις ψυχολογικές του αδυναμίες ή δυνατότητες.
Είναι μια διαδικασία που πλέον γίνεται απαραίτητα με διάφορα ερωτηματολόγια στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα αλλά κατά κανόνα θέλει έμπειρο άνθρωπο για την ανάλυση προκειμένου να υπάρχει και η συνδυαστική ικανότητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.