ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΟΝ

ΤΟ 2008 Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 47 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
Ήδη το καλαμπόκι στην Αμερική είναι στην βασική διατροφή των αμερικανικών οικογενειών και πρέπει σε μεγάλες ποσότητες αυτό που διατίθεται να είναι και γενετικά τροποποιημένο. Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο διαδεδομένο διότι το χρησιμοποιούνε κυρίως για ποπ-κόρν στους κινηματογράφους και όχι σαν βασική διατροφή. Στον υπόλοιπο τρίτο κόσμο αποτελεί βασική διατροφή και η αξία του είναι ένα από τα σταθερά παράγωγα των εκεί αναπτυσσομένων οικονομιών.
Ακριβώς επειδή το καλαμπόκι γενετικά είναι έτσι απλά τροποποιημένο και βιοτεχνολογικά επιδέχεται περαιτέρω τροποποιήσεις για να αυξήσει και την θρεπτική του ουσία και από την άλλη μεριά και τον όγκο παραγωγής.
Βέβαια εδώ πέρα υφίσταται και ο κίνδυνος του μαθητευομένου μάγου γιατί δεν ξέρουμε μακροπρόθεσμα αυτές οι διασταυρώσεις οι επιγενετικές επιβαρύνσεις που θα γίνουνε στο καλαμπόκι τι ουσιαστικά προβλήματα θα έχουν όταν θα «μπερδευτούν» με το γονιδίωμα του ανθρώπου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.