ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Τον τελευταίο καιρό με αυτό το show της γρίπης των χοίρων που μετονομάστηκε ξαφνικά Η1Ν1 προκειμένου να μην ανησυχεί ο πληθυσμός σε ότι αφορά την βρώση χοιρινού είδαμε μια νέα εικόνα 100% για πρώτη φορά στα χρονικά που είναι διαφορετική και διέπει πλέον την σχέση γιατρών και ασθενών ή ακόμη και κοινού.
Είδαμε λοιπόν για πρώτη φορά, πέρα από την διάσπαση των γιατρών σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να εμβολιαστεί κανείς, ότι το κοινό πλέον δεν αντιμετώπισε το θέμα του γενικού εμβολιασμού σαν ένα ίδιο πρόβλημα παρά το έβλεπε περισσότερο σαν μια ψήφο υπέρ της εμπιστοσύνης των γιατρών ή όχι και κατά πόσο αυτοί οι γιατροί είναι μαζί του ή με τις εταιρείες ή πόσο είναι ισχυρό το κίνητρο για έναν γιατρό να προτρέψει παιδιά σε εμβολιασμό που ο ίδιος δεν πιστεύει.
Βέβαια όλα αυτά αποτελούνε ένα αποτέλεσμα της υπερπληροφορίας στην κοινωνία που υπάρχει και της αδυναμίας του κοινού να ξεχωρίσει την αλήθεια με τις ιστορίες συνομωσίας.
Βασικά όμως πρόκειται για μια αδυναμία πλέον του εγκεφάλου να συλλέξει και να βάλει σε τάξη τις τόσες πληροφορίες που λαμβάνει, να τις εκτιμήσει σωστά με αποτέλεσμα να πέφτει το ανοσοποιητικό του, να μην αντέχει αυτό το μη ειδικό για αυτόν βάρος και να δημιουργεί πανικό. Και είναι αναμενόμενο να δημιουργείται ο πανικός με αυτές τις καταστάσεις αφού κάθε μέρα αντί για λύσεις έρχονται αναπάντητα ερωτήματα από όλες τις υπεύθυνες θέσεις.
Επόμενο είναι ότι θα δημιουργηθεί σύγχυση και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλει να προσφέρει κάποιος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.