ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.
Πρόκειται για τις λεγόμενες οικογενειακού τύπου ημικρανίες όπου υφίσταται κληρονομικότητα και παρουσιάζεται με έντονο πονοκέφαλο και παράλληλα με μια εμφάνιση παράλυσης των άκρων αριστερά ή δεξιά.
Αυτές οι επιπλεκόμενες ημικρανίες συνήθως είναι γονιδιακά πολύ επιφορτισμένες και έχουνε ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής τρία γονίδια των οποίων οι μεταλλάξεις οδηγούν σε αυτήν την κλινική εικόνα.
Εδώ ο γιατρός θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ βέβαια και ο ίδιος ο ασθενής ανάμεσα στους συγγενείς πόσοι έχουνε παρόμοια συμπτώματα, με τι συγγένεια συνδέονται μεταξύ τους και την κλινική εικόνα παρουσιάζουν σε ότι αφορά τα συμπτώματα της ημικρανίας.
Πάντως όπως και να έχει η περίπτωση αυτή πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα διότι αυτού του τύπου οι ημικρανίες είναι πολύ επικίνδυνες να αναπαραγάγουν όλο και σε μεγαλύτερη ένταση με την ίδια συμπτωματολογία και πάρα πολλές φορές να φτάνουνε μέχρι το εγκεφαλικό έμφρακτο.
Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει καμία φορά να δοθεί ιδιαίτερη σημασία διότι συνήθως μπορεί να υπερέχουν στην κλινική αυτή εικόνα όλα τα άλλα συμπτώματα όχι όμως αυτό του πονοκέφαλου.
Αυτό να είναι λιγότερο έτσι ώστε ο ασθενής να δίνει προτεραιότητα στις ημιπαρέσεις ή στα μουδιάσματα που αισθάνεται.
Όταν έχουμε αυτόν τον τύπο πρέπει να είναι άμεση η θεραπευτική αγωγή και η προφύλαξη, η διόρθωση του τρόπου ζωής για το μέλλον διότι πραγματικά ο κίνδυνος της εμφάνισης μιας εγκεφαλικής επιπλοκής είναι πάρα πολύ μεγάλος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.