ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ, Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου έχουμε άνοια μαζί με διαταραχές της συμπεριφοράς σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα στον εγκέφαλο το έχει ο μετωπιαίος λοβός.
Ο μετωπιαίος λοβός μπορεί να φθείρεται από οποιαδήποτε αιτία, είτε εκφυλιστική όπως είναι η νόσος του Χάντινγκτονς είτε από υδροκέφαλο πίεσης αν υπάρχει ακόμη και μετατραυματικά νοσήματα.
Η απώλεια κριτικής ικανότητας μαζί με την διαταραγμένη συμπεριφορά και το «χάσιμο» της μνήμης συνηγορούν για βλάβη στον μετωπιαίο λοβό.
Έχει μεγάλη σημασία η αντιμετώπιση και η έγκαιρη διάγνωση σε αυτές τις περιπτώσεις διότι κατά πρώτο λόγο μπορεί να φανεί το αίτιο με παραμερισμό του οποίου έχουμε την υγιή εικόνα ξανά και κατά δεύτερο λόγο μπορεί με χρόνια φαρμακευτική αγωγή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Πάντως εκείνο που πρέπει να σημειωθεί για αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι άνοιες του μετωπιαίου λοβού έχουνε πλην αυτών των βαρέων τραυματικών επεισοδίων, «σιγανή» πορεία με αυξανόμενο χαρακτήρα και επιβαρύνονται πολύ από τις πιέσεις του περιβάλλοντος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.