Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ HASHIMOTO Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ.
Αυτό μπορεί να αρχίζει από την ενδομήτριο ζωή και να εξελίσσεται μέχρι και την μέση ηλικία όπου κατά κύριο λόγο οι γυναίκες προσβάλλονται περισσότερο από τους άνδρες.
Έχει άκρως δυσμενείς επιπτώσεις στην ωρίμανση του εγκεφάλου και στη σωματική αύξηση και ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά στην παιδική ηλικία παρατηρείται καθυστέρηση της σωματικής αύξησης ενώ στους ενήλικες εκδηλώνονται κυρίως οι εκπτώσεις των ζωτικών λειτουργιών και της εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Στους ενήλικες είναι τα μη ειδικά συμπτώματα όπως ο λήθαργος, η κόπωση, το οίδημα του προσώπου.
Η εγκατάσταση της κλινικής εικόνας μπορεί να είναι από καιρό υποθάλπτουσα αλλά σε βραδύ χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα.
Με την πάροδο των μηνών τα συμπτώματα επεκτείνονται και παρατηρείται βρόγχος φωνής, ξηρότητα δέρματος, ένα αίσθημα αδικαιολόγητου ψύχους, βαρηκοΐα, υπνηλία δυσκοιλιότητα, μικρή αύξηση του βάρους, διαταραχές του κύκλου στις γυναίκες, κυρίως δυσχέρεια συγκέντρωσης και απώλεια μνήμης με ευερεθιστότητα.
Μπορεί η κατάσταση αυτή με την μη έγκυρη θεραπεία να εξελιχθεί μέχρι και σε μυξοϊδηματικό κώμα.
Για αυτό τον λόγο η έγκαιρη διάγνωση είναι απολύτως απαραίτητη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.