ΙΩΔΙΟΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HASHIMOTO

ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΩΔΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΦΩΝ.Αυτή η προληπτική διατροφική σκέψη προφυλάσσει και παρεμποδίζει την εμφάνιση του υποθυρεοειδισμού.
Αλλά και η υπερβολική λήψη ιωδίου παρεμποδίζει καμία φορά την κατάλληλη σύνδεση των θυρεοειδικών ορμονών προκαλώντας υποθυρεοειδισμό σε ανθρώπους που έχουνε μια προδιάθεση για παθολογία του θυρεοειδή.
Για παράδειγμα έχει αποδειχθεί ότι μια πηγή πλεοναστικής λήψης ιωδίου προκαλούν διάφορα συμπληρώματα διατροφής, φαρμακευτικά σκευάσματα και σκιαγραφικές ουσίες.
Δηλαδή υπάρχει στην καθημερινότητα μια σειρά πηγών που μπορεί επιπροσθέτως να είναι εμπλουτισμένα με στοιχεία ιωδίου τα οποία χωρίς την πρόσληψη φτάνουνε στον οργανισμό προκαλώντας υποθυρεοειδισμό κα κατά επέκταση σε αυτούς που έχουν προδιάθεση το hashimoto.
Βέβαια η λύση εδώ είναι να προσέχουμε και να ενημερωνόμαστε. Η ερώτηση είναι εάν αυτό αξίζει τον χρόνο;
Με σιγουριά και με το παραπάνω διότι θα τα μάθουμε μια φορά και θα τα έχουμε κατά νου και σε αναλογία με τον κίνδυνο αποφεύγουμε μια τεράστια προσβολή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.