ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ 5% ΜΕ 7% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ AN ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ «ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ».
Κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη σκέψη σε αυτό είναι ότι με αυξανόμενη την ηλικία μητρότητας οι γυναίκες έχουνε μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν αριστερόχειρα παιδιά.
Μάλιστα αμερικάνικες έρευνες έχουνε καταδείξει ότι, προϊούσης της ηλικίας, μειώνεται έντονα το ποσοστό της αριστεροχειρίας, δηλαδή έχουμε μια μείωση του χρόνου ζωής των αριστερόχειρων η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι είναι γενικά σε ότι αφορά τις κινήσεις και τις περίπλοκες καταστάσεις αδέξιοι (εξού και από το «α» στερητικό δεξιός) οι οποίοι έχουνε τρομερές δυσκολίες να έρθουνε σε μια αρμονική σχέση σε έναν γενικά δεξιόχειρα κόσμο.
Επίσης έχει πιστοποιηθεί, τουλάχιστον τα παλιά χρόνια, ότι οι αριστερόχειρες δεν ήτανε τόσο καλλιγράφοι όσο οι δεξιόχειρες και γενικά οι χρήσεις χαρτιού, μολυβιού, πένας ή μελάνης τους δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα (μουτζούρες) και με δυσκολία ήτανε ευανάγνωστη η γραφή τους.
Πάντως, σχετικά με το θέμα της μακροβιότητας και την αριστεροχειρία, αν και οι έρευνες έχουν διακοπεί εδώ και καιρό, δεν έχουν κλείσει οι αμφιβολίες στην σχέση που υπάρχει μεταξύ τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.