Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΚΟΙΝΩΣ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Εκεί διατυπώθηκε για πρώτη φορά ότι κάνει καλό στην ραχίτιδα. Ένας γιατρός στην Βαρσοβία παρατήρησε επίσης ότι η εμφάνιση της ραχίτιδας δεν ήτανε τόσο τακτική στα χωριά όσο στις πόλεις.
Επειδή οι συνθήκες διατροφής ήταν παντού οι ίδιες το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και δυσκολευτήκαν να εξηγήσουν την αιτία του. Μετά από πολλές σκέψεις και μελέτες βρέθηκε ότι μέγιστο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ο συνδυασμός της βιταμίνης D με το ηλιακό φως της, μάλιστα με συγκεκριμένες ακτινοβολίες του.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες και πάρα πολλές προσπάθειες με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα τα οποία έδειξαν τον τρόπο δράσης της βιταμίνης σε σχέση με το ηλιακό φως.
Παρόλα αυτά και παρόλες τις γνώσεις δεν έχει γίνει κατανοητό ότι το ηλιακό φως είναι ισόβαρο σε σημασία με την βιταμίνη D.
Από όλους τους λαούς μόνο οι Σουηδοί έχουν αναπτύξει ειδικά προγράμματα με εντυπωσιακές θεραπευτικές εξελίξεις σε ότι αφορά το δίδυμο αυτό.
Εμείς οι Έλληνες που έχουμε και άφθονο ήλιο και βιταμίνη D θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε από αυτά τα σουηδικά προγράμματα και να επωφεληθούμε από αυτό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.