ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΠΕΡΙΔΙΝΗ.
Η βιπεριδίνη είναι αυτό που λέμε ένα ατροπινούχο αντιχολινεργικό φάρμακο.
Κυρίως χρησιμοποιείται στην νευρολογία - ψυχιατρική προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες των ψυχοτρόπων φαρμάκων ή οι αντιδράσεις του παρασυμπαθητικού σε χρόνια δόση διαφόρων άλλων σκευασμάτων.
Έχει λοιπόν την ικανότητα το φάρμακο αυτό να κλειδώνει τις παρενέργειες του παρασυμπαθητικού όπως επίσης και τους Ν1 υποδοχείς του εγκεφάλου η δυσλειτουργία των οποίων είναι υπεύθυνη για το πάρκινσον.
Την βιπεριδίνη την χρησιμοποιούμε και στο πάρκινσον ιδιαίτερα όταν αυτό είναι ιδιοπαθές ή μεταλοιμώδες.
Δεν πιάνει τόσο καλά στο αρτηριοσκληρωτικό πάρκινσον.
Είναι ένα φάρμακο μοναδικό, χωρίς την ύπαρξη του οποίου είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία κάθε ψυχιατρικής θεραπείας και αρκετών νευρολογικών νοσημάτων.
Ανακαλύφθηκε μόλις το 1953 από τον Γερμανό χημικό Κλάβεν και από τότε πατενταρίστηκε και μέχρι τώρα δεν έχει καμία αλλαγή.
Χρησιμοποιείται επίσης και σε καταστάσεις χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ή δηλητηριάσεων. Βέβαια χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί και το ίδιο σαν φάρμακο όταν είναι σε υπερδοσολογία μπορεί να φέρει αναταραχές στην αναπνοή, έντερο ή και αλλεργίες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.