ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.Ξέρουμε βέβαια ότι το χαρακτηριστικό των ψυχοπαθών είναι η αδυναμία της έκφρασης συναισθημάτων και προς τον εαυτό τους και προς τους τρίτους.
Παρόλα αυτά παρά την τεράστια έκταση της νευροφυσιολογίας και νευροβιολογίας ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα για τον μηχανισμό λειτουργίας των ψυχοπαθών.
Τον τελευταίο καιρό εντατικές μελέτες τόσο νευροφυσιολογικά όσο και με την μαγνητική τομογραφία των ποζιτρονίων που επιτρέπουν τον ακριβή εντοπισμό της αντίδρασης που παρατηρείται στον εγκέφαλο στον ανάλογο εγκεφαλικό σχηματισμό έχουμε έρθει ένα βήμα πιο μπροστά.
Έτσι φαίνεται ότι στην περίπτωση της ψυχοπάθειας έχουμε μια συγκεκριμένη «υπερευαισθησία» της λειτουργίας του κέντρου επιβράβευσης του εγκεφάλου.
Είναι το κέντρο εκείνο του εγκεφάλου το οποίο, όταν λαμβάνει τον ερεθισμό που πρέπει εκκρίνει σε μεγάλες δόσεις οπιοειδή και ντοπαμίνη τα οποία ικανοποιούν τον εγκέφαλο.
Με αυτόν τον τρόπο και ο ψυχοπαθής είναι σε συνεχή αναζήτηση της «ικανοποίησης» του κέντρου επιβράβευσης και αυτό «αναπαράγει» τον χαρακτήρα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.