Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.Γύρω από μια περιγεννητική βλάβη δηλαδή μια βλάβη κατά την διάρκεια, μετά ή και στο τοκετό έχει σαν αποτέλεσμα πάρα πολλές φορές τραυματικές συνέπειες για το κρανίο ή εγκεφαλικές διαταραχές. Αυτές εμφανίζονται με αρκετά μεγάλη συχνότητα παρόλα αυτά όμως η συμπτωματολογία τους παραμένει για πάρα πολύ καιρό ή και για πάντα «αόρατη».
Μόνο σε ένα ποσοστό 5-10% εμφανίζονται αυτές οι βλάβες αργότερα ή τουλάχιστον αυτές που αποδίδονται σε αυτές.
Έτσι λοιπόν πολύ τακτικά μανιοκαταθλιπτικές καταστάσεις αλλά κυρίως καταθλίψεις και σχιζοφρένειες έχουν την ρίζα τους σε αυτήν την διαταραχή η οποία βασίζεται όπως είπαμε στην περιγεννητική ηλικία.
Ως εκ τούτου για λόγους καθαρά προληπτικούς και θεραπευτικής ουσίας είναι στις περιπτώσεις που έχουμε κάποια τέτοιου είδους υποψία είτε σαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και γονείς να γίνονται άμεσα εξετάσεις όπως για παράδειγμα εγκεφαλογράφημα ή μαγνητική τομογραφία προκειμένου να υπάρχει μια ουσιαστική αφετηρία για τις μετέπειτα τυχόν εξελίξεις ή θεραπευτικές προσπάθειες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.