ΚΑΤΑΤΟΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΤΟΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.Η κατατονική σχιζοφρένεια είναι μια ψύχωση που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο άσκοπο ενθουσιασμό ή τις περισσότερες φορές από πλήρη απραξία, καταληπτική ακινησία και κηρώδη ευελιξία. Δηλαδή οι άρρωστοι μένουν σε ένα κρεβάτι τελείως ακίνητοι δεν μετακινούνται και αν κανένας τους σηκώσει χέρι, πόδι ή τους βάλει σε μια στάση αυτοί κάθονται σαν αγάλματα στην στάση αυτή φέρνοντας μάλιστα πολλές φορές και αντίσταση όταν προβάλλεται πίεση πάνω στην στάση τους.
Κατά κύριο λόγο έχουνε πάντα πυρετούς υψηλούς και αδιευκρίνιστους και οι πυρετοί μπορεί να προέρχονται από την λεγόμενη κακοήθη κατατονία όπου έχουμε βλάβες στον υποθάλαμο.
Πρέπει πάντοτε η ασθένεια αυτή να αντιμετωπίζεται γρήγορα με προσαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο και να μην περιμένει κανείς καθόλου με την χορήγηση φαρμάκων τόσο αντιβιοτικών όσο ψυχωτικών φαρμάκων κυρίως βενζοδιαζεπινών.
Χαρακτηριστικό επίσης της κατατονίας είναι ότι ψυχρά ντους πολλές φορές αν είναι ο ασθενής σε στάδια πυρετού, ενεργούν ευεργετικά επάνω του.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.