Η ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΟΝ ΟΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.Μέχρι στιγμής αυτή η ουσία έχει εγκριθεί σαν φάρμακο στους νεφροπαθείς επειδή ακριβώς παράγεται στα νεφρά και λόγω της πάθησης χρειάζεται η εξωτερική βοήθεια του φαρμάκου. Παράνομα έχει δοθεί επίσης κατά κόρον σε αθλητές οι οποίοι μέσω του φαρμάκου αυξάνουν την αντοχή μυών και πνευμόνων.
Τον τελευταίο καιρό το Γερμανικό ινστιτούτο του Μαξ Πλάνγκ από το Γκίσεν αναφέρει ότι μετά από πειράματα που έκανε σε ποντίκια διαπίστωσε μια εκπληκτική βελτίωση της διανοητικής κατάστασης των ποντικιών οι οποίοι έπαιρναν για 4 εβδομάδες υψηλές δόσεις ερυθροποιητίνης σε σύγκριση με αντίστοιχη ομάδα που δεν λάμβανε το φάρμακο. Τα ποντίκια συγκεκριμένα έπρεπε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αποφασίσουνε 5 διαφορετικές δυνατότητες και επιβραβεύονταν με τροφή. Από ότι έδειξε το πείραμα τα ποντίκια που είχανε λάβει την ερυθροποιητίνη ήτανε σαφώς πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα που δεν είχανε λάβει.
Γενικά με την ανακάλυψη αυτή ανοίγει πλέον ένα καινούριο κεφάλαιο σε ότι αφορά τις στρατηγικές θεραπείας βαρέων εγκεφαλικών νοσημάτων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.