Η ΑΠΟΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΗ Ε ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΜΥΝΟΞΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ» ΛΙΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ.Κατά κύριο λόγο διαταραχές της απολιποπρωτείνης Ε έχουμε στο Alzheimer.
Ακριβώς επειδή η απολιποπρωτείνη Ε είναι γνωστή για τις διαταραχές που προκαλεί στο Alzheimer από καιρό έχει γίνει προσπάθεια να συνδεθεί και με την παθογένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας αν και στην σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν βρει μια άλλη νοσολογική δραστηριότητα.
Παρόλα αυτά επειδή πιστεύεται ότι υπάρχει κάποια σύνδεση έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες για να συγκρίνουνε τα μεν με τα δε όπου τελικά έχει αποδειχθεί ότι η απολιποπρωτείνη Ε 4 δεν έχει καμία ουσιαστική παθογένεση στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Νέες έρευνες δείξανε ότι όντως δεν υπάρχει παθογενής σχέση μεταξύ της ασθένειας και της απολιποπρωτείνης αλλά η εμφάνιση της τελευταίας σε πάρα πολλές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας προδιαθέτει, όπως είναι αναμενόμενο, για μια εντονότερη συμπτωματολογία και πιο γρήγορη εξέλιξη της αρρώστιας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.