ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΕΓΚΕΦΑΛΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΝΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ.Η ομιλία κατευθύνεται από το κέντρο του Μπρόκα και είναι ήδη γνωστό εδώ και 150 χρόνια μετά την επιτυχή ανακάλυψη που έκανε ο μεγάλος Γάλλος επιστήμονας.
Τον τελευταίο καιρό προκειμένου να γίνει μια εξερεύνηση της επιληπτικής δραστηριότητας σε αυτήν την περιοχή εμφυτεύτηκαν ηλεκτρόδια τα οποία συνεχώς παράγουν δυναμικά που δίνουνε υποδείξεις σχετικά με την ανάπτυξη και την λειτουργία.
Έτσι βρέθηκε ότι αυτή η μικρή περιοχή στην ουσία είναι η ασφαλιστική δικλείδα σε ότι αφορά την σημασία, την ευελιξία και την έκφραση του λόγου.
Επίσης έχει γίνει εμφανές ότι σε περιπτώσεις που για ορισμένους λόγους έχουμε δυσλειτουργίες ή άλλα προβλήματα σε αυτήν την περιοχή ο εγκέφαλος μπορεί από μόνος του να αναπλάσει με την βοήθεια της πλαστικότητος που διαθέτει χρησιμοποιώντας άλλα κύτταρα για την ομιλία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.