Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ.Κατά κύριο λόγο έχουμε έναν συγκερασμό πάντοτε αυτών των συμπτωμάτων τον λεγόμενο ιδεοψυχαναγκασμό.
Ο ιδεοψυχαναγκασμός είναι ένας φαύλος κύκλος όπου ο ασθενής καθησυχάζεται μετά από μικρό διάστημα όταν επαναλαμβάνει αυτά που τον βάζει ο εαυτός του να κάνει αν και ο ίδιος τα θεωρεί μη αναγκαία έως ανόητα αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά διότι σημειώνεται ένα πάρα πολύ μεγάλο άγχος τότε φτάνει σε ένα λεγόμενο σημείο ψύχωσης.
Τα άτομα που περνάνε τον φραγμό του φαύλου κύκλου του ιδεοψυχαναγκασμού και πλέον ζούνε για αυτό το σημείο δεν μπορούν όσο και αν φαίνεται περίεργο να πείσουνε τους εαυτούς τους ότι μπορούν να το αποχωριστούν.
Έτσι γίνονται οι ίδιοι σκλάβοι του ιδίου προβλήματος τους αν και ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά.
Η μόνη ουσιαστική λύση για αυτές τις περιπτώσεις είναι η φαρμακευτική αγωγή με κατάλληλα φάρμακα και για μακρύ χρονικό διάστημα.
Σε αυτό το διάστημα πρέπει κάποιος να έχει και την υπομονή σας ασθενής και σαν γιατρός μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα που θα απαλλάξουν τον ασθενή από αυτήν την κατάσταση. Από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να τα αφήσει έτσι διότι ο φαύλος κύκλος του ιδεοψυχαναγκασμού πολλές φορές οδηγεί και στην αυτοκτονία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.