ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ – ΑΝΤΟΧΗ : ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΕΙΚΤΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗΣ.Ζούμε σε μια κοινωνία, η οποία είναι σαφώς ανθρωποκεντρική εις βάρος των υπολοίπων αιτίων και άψυχων όντων με τον εγκέφαλο μας σαν την μοναδική δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους και με το περιβάλλον.
Η αλματώδης εξέλιξη του ανθρώπινου παράγοντα όσον αφορά την εκμετάλλευση τρίτων δημιούργησε διαφοροποιήσεις ανάμεσα και στα ίδια τα άτομα της κοινωνικής ομάδας. Ένα τυπικό παράδειγμα είμαστε εμείς οι Έλληνες οι οποίοι μισοί ζουν εντός και οι άλλοι μισοί εκτός των συνόρων.
Οι αμιγείς Έλληνες εκτός των συνόρων οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση κατά μέγιστο λόγο από την μη προσαρμογή και την έντονη περιθωριοποίηση που είχανε εντός των συνόρων.
Και για αυτούς που έφυγαν και για αυτούς που έμειναν η παρακολούθηση του 21ου αιώνα με την διαχείριση των ανθρωπίνων πραγμάτων από ειδικούς, μεταξύ των άλλων και Έλληνες, είναι άκρως απογοητευτική.
Έτσι λοιπόν φτάνουμε πολύ τακτικά σε μια άθροιση απογοητεύσεων οπού ο μέσος εγκέφαλος δεν μπορεί πλέον, τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο, να την αντέξει.
Τα αποτελέσματα είναι αυτές οι σπασμωδικές αντιδράσεις που βλέπουμε σε όλο τον πληθυσμό ακόμη και στους κυβερνόντες. Δεν έχουν καν την ψυχική ηρεμία και την εγκεφαλική ωριμότητα να διαχειριστούν την λαϊκή ασθένεια της απογοήτευσης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.