ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.Μέσα σε αυτήν την διαδικασία πρωτεύοντα ρόλο έχει και ο εγκέφαλος όπου η μη σωστή ανάπτυξη της θυρεοειδικής λειτουργίας δημιουργεί άσχημες καταστάσεις.
Ιδιαίτερα όταν έχουμε την υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένος και την κατάσταση του υποθυρεοειδισμού ο εγκεφαλικός ιστός έχει άμεση συμμετοχή σε αυτό κυρίως με διαταραχές ενός σχηματισμού που λέγεται υποθάλαμος και βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου αριστερά και δεξιά στα δύο ημισφαίρια με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό που λέμε υποθυρεοειδική εγκεφαλοπάθεια ή εγκεφαλοπάθεια Hashimoto.
Είναι λοιπόν πολύ σοβαρό σε όλες τις περιπτώσεις νευρολογικών παθήσεων όπου υπάρχουν εμφανείς εγκεφαλικές δυσλειτουργίες να γίνεται και η εξέταση ορμονών και αντισωμάτων του θυρεοειδούς προκειμένου να εντοπιστεί αυτή η κατάσταση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Η εξέταση αυτή δεν πρέπει να είναι μια επιπόλαια διαδικασία που γίνεται μόνο μια φορά διότι ο θυρεοειδής έχει την τάση να αυξομειώνει την δραστηριότητα του ανάλογα με περιβαλλοντολογικές και ενδοοργανικές καταστάσεις.
Συνεπώς σε ότι οφείλεται στον υποθυρεοειδισμό και στην εγκεφαλοπάθεια Hashimoto πρέπει αρκετές φορές να έχουμε επανειλημμένες εξετάσεις κάτω από ειδικές συνθήκες έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μας διαφύγει κάτι.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.