Ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟ 75% ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.Ημιπληγίες, επιληπτικές κρίσεις, εκπτώσεις μνήμης, ψυχικές διαταραχές, βλάβη των περιφερικών και κρανιακών νεύρων, μυελίτιδες σε μυοκλονίες είναι αυτό που παρουσιάζουν σαν νευρολογικά συμπτώματα οι ασθενείς με τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
Κατά κανόνα θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή διότι σε αυτήν την αρρώστια που προσβάλλει το κολλαγόνο έχουμε έντονη συμπτωματολογία όπως είπαμε και παραπάνω από το κεντρικό νευρικό σύστημα του οποίου οι διαταραχές που προέρχονται από τις κολλαγονώσεις και τα αγγεία δημιουργούν τακτικά θρομβώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες έχουνε πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την όλη του λειτουργία. Γενικά όταν έχουμε επιληπτικές κρίσεις και ψυχικές εκδηλώσεις θα πρέπει να σκεφτόμαστε την περίπτωση συμμετοχής του νευρολογικού νοσήματος και συστηματικό ερυθηματώδη λύκο που είναι και η πρωτογενής αιτία για αυτά που παρουσιάζονται μετά την προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μια νόσος η οποία είναι «ψυχοεξαρτώμενη» και με το έντονο κοινωνικό εργασιακό στρες ακόμη και με τις διαταραχές της καθημερινότητας μπορεί να εκδηλώσει τα συμπτώματα που αναφέραμε. Σχεδόν σε κάθε νευρολογική αρρώστια πρέπει να το σκεφτόμαστε σαν μια παράμετρο και να κατευθύνουμε την διάγνωση και προς αυτό το σημείο.
Μετά την πιστοποίηση της διάγνωσης η θεραπεία του είναι σήμερα σχετικά εύκολη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.