ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΘΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ «ΕΝΕΡΓΟΥΝ» ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΠΝΟΙ.Αυτός ο αμερικανισμός έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια και πλέον έχει εξαπλωθεί όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο και έχει επιβάλλει την νοοτροπία του. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουνε σε ψυχοφάρμακα όπως για παράδειγμα το φάρμακο της μόδας, το μονταφινίλ προκειμένου να μπορούν να είναι συνεχώς ξύπνιοι χωρίς να έχουν ανάγκη περισσοτέρου ύπνου και κυρίως μείωση της απόδοσης τους.
Βέβαια το πώς χειρίζεται ο καθένας τον εγκέφαλό του τον τρόπο ζωής του είναι δική του υπόθεση. Αλλά καλό είναι πριν το κάνει να γνωρίζει τα όρια του και κυρίως να συμβουλεύεται κάποιον ειδικό για τον αν γίνεται χωρίς να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε να το χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φάρμακο στην Ευρώπη και σε όλη την Αμερική από εργάτες που δουλεύουν υπερωρίες μέχρι και πιλότους που κάνουν υπερπόντια ταξίδια.
Το φάρμακο είναι στην αγορά με την ένδειξη εναντίον της ναρκοληψίας ένα είδος επιληψίας όπου στα ξαφνικά ο ασθενής κοιμάται στην θέση που βρίσκεται η μετά από έντονο γέλιο πέφτει πάλι σε ύπνο.
Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα νευροτρόπο φάρμακο δηλαδή ένα φάρμακο που επηρεάζει τον εγκέφαλο πρέπει να ξέρει κάποιος που κάνει την χρήση του και ιδιαίτερα για πολύ καιρό αν έχει τον εγκέφαλο να ανεχθεί αυτή την χημική επίδραση. Έτσι λοιπόν είναι απόλυτα αναγκαίο να ερωτηθούν οι ειδικοί ή τουλάχιστον να γίνει ένα εγκεφαλογράφημα για την κατάσταση του βιορυθμού του εγκεφάλου προκειμένου το φάρμακο, αν εμφανίσει αργότερα παρενέργειες, να έχει τουλάχιστον ο ενδιαφερόμενος μια αφετηρία σύγκρισης της κατάστασης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.