ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ.Η ιστορία μας διδάσκει ότι μέχρι τώρα η πολιτική διαφωνία συνοδεύεται από έννοιες όπως διευκολύνσεις, λύσεις, εξυπηρετήσεις, πλάνα κ.λ.π. προκειμένου ο έχων την πολιτική διαφωνία να προωθηθεί σε ένα ανάλογο αξίωμα από αυτούς που έχουνε την δυνατότητα να το κάνουν.
Στην εποχή του Neuromarketing όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσα από διαδικασίες άκρως ψυχολογικές από κατάλληλους ανθρώπους που ελέγχουν χαρακτηριοδομή και ψυχοδομή του κοινού. Κατά κανόνα τα κόμματα απαρτίζονται από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στρατευμένοι σε μεγάλο μέρος λόγω του πανικού, κάποιου φόβου της ελεύθερης σκέψης ή σε μικρό μέρος από τυχοδιώκτες για την εξουσία και για το χρήμα. Η πολιτική ανάπτυξη της χώρας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί αυτή η λογική του κοπαδιού εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα μέσα από τα φίλτρα της κληρονομικότητας να λάβει μια έκταση ψυχαναγκαστικής εμμονής που οδηγεί πάντοτε σε εκλογές για κάποιο πρόσωπο με βάση τις ενστικτώδης επιλογές των φοβικών παραλύσεων.
Έτσι λοιπόν με αυτήν την διαχείριση του πανικού και με τον συγκεκριμένο πανικό μπροστά στον φόβο της ελεύθερης βούλησης έχουμε την διαδικασία της πολιτικής εξουσίας από ανθρώπους γενικά από όλο της το φάσμα οι οποίοι είναι έτοιμοι να παίξουν με τους όρους του δεδηλωμένου παιχνιδιού.
Βέβαια μέσα από αυτό το σχήμα δεν λείπουμε καθόλου και εμείς οι ίδιοι σαν λαός από όπου αντλείται αυτό το δυναμικό που εξυπηρετεί τα νέα κόμματα. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την δούμε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.