ΤΑ ΜΗΝΙΓΓΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΓΓΑΣ.
Τα μηνιγγιώματα είναι σκορπισμένα όπου υπάρχει μήνιγγα κοντά στο οστό του κρανίου και συνήθως προκαλούν τρία μεγάλα προβλήματα τα οποία επιβάλλουν και την εξαγωγή τους. Το ένα από αυτά είναι ότι πολλές φορές όταν είναι κοντά στο κόκαλο του κρανίου πλησιάζουν το έσω πέταλο δημιουργώντας μια διήθηση και μια υπερόστοση έτσι που αυτό να εξέχει πολλές φορές να είναι ψηλαφητό και εξωτερικά από το κρανίο.
Αυτό σημαίνει ότι ο ιστός του όγκου μπορεί να διηθήσει το κόκαλο με αποτέλεσμα να υπάρξουνε προβλήματα.
Δεύτερον είναι ότι πολλές φορές μπορεί τα μηνιγγιώματα να αναπτύσσονται προς κενούς χώρους όπως π.χ. οι παραοβελιαίοι χώροι του δρέπανου και να τους αποφράσουν έτσι που να δημιουργούνται πολλά προβλήματα.
Το τρίτο είναι ότι δημιουργούνε αποτιτανώσεις συμπαγείς και ινώδεις ενώ μερικές φορές ακόμη και σε μαλακά μόρια μπορεί να δημιουργήσουν τα λεγόμενα ψωματώδη σώματα.
Έτσι ακριβώς δημιουργούνται πιέσεις ή και αλλοιώσεις των οστών που δευτερογενώς προκαλούν άλλα προβλήματα όπως π.χ. η δημιουργία κρίσεων, επιληπτικών κρίσεων, δυσλειτουργίες των άλλων χώρων ανάλογα που βρίσκεται το μηνιγγίωμα π.χ. της όσφρησης, της γεύσης, πολλές φορές της ομιλίας τα οποία επιβάλλουν και την αντιμετώπισή τους. Γενικά όμως στα μηνιγγιώματα, το κύριο πρόβλημα είναι ο γρήγορος εντοπισμός τους, η θέση τους και η έκταση τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.