ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ.
Κάθε υπερλειτουργία των αδένων αυτών ή έλλειμμα ασβεστίου από τα νεφρά προκαλεί το λεγόμενο διαφορετικού τύπου υπερπαραθυρεοειδισμό ο οποίος ανήκει κατά τρόπο τινά στις «νευρολογικές» αρρώστιες.
Χαρακτηρίζεται από γενική αδυναμία, κόπωση, κατάθλιψη, εξάρσεις και υφέσεις από πόνους, ελαττωμένη όρεξη από ένα αίσθημα ναυτίας από ζαλάδα, δυσκοιλιότητα, πολυουρία, πολυδιψία και το κυριότερο από όλα, σύγχυση και απώλεια διανοητικών λειτουργιών ταυτόχρονα με δυσλειτουργία νεφρών.
Όλο αυτό το πακέτο των συμπτωμάτων είναι τελείως χαρακτηριστικό για την συγκεκριμένη πάθηση και αυτό δίνει και κατευθείαν σχεδόν την διάγνωση η οποία βέβαια επιβεβαιώνεται ακτινολογικά με υπέρηχους και με βιοχημικές εξετάσεις.
Εφόσον γίνει αυτό μετά η θεραπεία πλέον είναι εύκολη αλλά είναι μια αρρώστια που πρωτεύουσα σημασία πλέον έχει η διάγνωση γιατί μπορεί χρόνια να πηγαίνει με χαμηλής έντασης συμπτωματολογία έτσι που να ξεφεύγει της προσοχής των γιατρών ακόμη και οι παρενέργειες των ασθενών να αποδίδονται όπως είπαμε σε νευρολογικής ή ψυχικής αιτιολογίας καταστάσεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.