ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ

Ο ΟΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.
Ως εγκλήματα μίσους εμφανίζονται εκείνα που ένας δράστης έχει στόχους άτομα που ανήκουν σε ορισμένο κοινωνικό σύνολο, ομάδα, φυλετική διάκριση, θρησκεία, γενετικού προσανατολισμού, αναπηρία, εθνικότητα, ηλικία, ταυτότητα ή ακόμα και πολιτικές πεποιθήσεις.
Το έγκλημα ίσως αναφέρεται γενικά σε υποθέσεις εγκλημάτων οι οποίες φαίνεται ότι είχανε ως βάση, το μίσος για μια ή περισσότερες προϋποθέσεις σε ότι αναφέρεται στην κάθε ομάδα.
Περιλαμβάνει σωματική κακοποίηση, υλικές ζημιές, εκφοβισμό, παρενόχληση, εξύβριση, λεκτική βία, προσβολή και επίθεση με γράμματα η συνθήματα.
Γενικά τα εγκλήματα μίσους χειροτερεύουν και αυξάνονται όσο υπάρχει η ανέχεια και η πόλωση μεταξύ των κοινωνικών μονάδων.
Είναι ένα θέμα που σύντομα θα απασχολήσει πάρα πολύ την κεντρική Ευρώπη διότι ακριβώς έχουμε συγκέντρωση πολλών πολιτισμικών ομάδων που η κάθε μια από αυτές εξωθείται από την άλλη σε παρόμοιες καταστάσεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.