ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ Ο ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
Νευροβιολόγοι και νευροψυχολόγοι έχουνε διαπιστώσει ότι ένα έλλειμμα σεροτονίνης είναι αποτέλεσμα κακής διάθεσης και «στραβής» σκέψης.
Πέρα από αυτό έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει πλέον και μια απλή σχέση μεταξύ σεροτονίνης εξωτερικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους.
Κοντολογίς η σεροτονίνη φέρνει ευτυχία και επιτυχία.
Τον οραματισμό του τρόπου ζωής μας τον επηρεάζει σαφώς η σεροτονίνη.
Πρόκειται για ένα τμήμα ανθρώπινης ορμόνης η οποία χρησιμεύει σαν νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο προκειμένου να μεταφέρει μια πληροφορία από το ένα νευροκύτταρο στο άλλο. Η σεροτονίνη επηρεάζει την όρεξη, τον ύπνο, την σεξουαλική διάθεση, την θερμοκρασία του σώματος και την διάθεση για επικοινωνία που έχει ο καθένας.
Όταν υπάρχει αυξημένη σεροτονίνη στο σώμα αισθανόμαστε ήσυχοι, εξισορροπημένοι ενώ αντίθετα όταν υφίσταται έλλειψη έχουμε κατάθλιψη και μια τάση για επιθετική συμπεριφορά.
Όταν τα ελλείμματα της σεροτονίνης είναι διαρκείας παρουσιάζονται πολλές ψυχικές ασθένειες όπως κατάθλιψη, φόβος, διαταραχές της τροφής, διαταραχές του ύπνου, αδυναμία απόδοσης, μέχρι και οξείς ημικρανίες.
Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε καλά και να φροντίζουμε ότι η σεροτονίνη μέσα στο κεφάλι μας είναι σε ανεκτά επίπεδα έτσι ώστε να είμαστε όχι μόνο ευτυχισμένοι αλλά και επιτυχημένοι απέναντι στις κοινωνικές υποχρεώσεις τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.