ΟΙ ΙΣΧΑΙΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ.
Πρόκειται για την περίπτωση μιας αγρότισσας 73 ετών η οποία μέχρι να πάει στον γιατρό ήτανε πάντοτε δραστήρια, έκανε όλες τις αγροτικές δουλειές, δεν κουραζότανε ποτέ, κοιμότανε καλά, δεν είχε προβλήματα με την πίεση, δεν κάπνιζε και δεν έκανε καταχρήσεις.
Αυτή η γυναίκα ύστερα από ένα τσίμπημα όπως πίστευε η ίδια ενός εντόμου παρουσίασε μια αδυναμία του αριστερού ποδιού έτσι ώστε να κουτσαίνει.
Ακούγοντας και τους γιατρούς και η ίδια διαβάζοντας διότι πρόκειται ταυτόχρονα για ένα άτομο με ποικίλα ενδιαφέροντα νόμισε ότι πρόκειται για την Borrelia για την γνωστή νόσο που λέγεται Lyme Disease.
Έτσι λοιπόν αφού γύρισε και έκανε τα πάντα μη βρίσκοντας άκρη συνέχισε να πηγαίνει σε διάφορες κλινικές όπου κάποιος είχε μεταξύ των άλλων την έμπνευση να κάνει μια μαγνητική και κατόπιν ακολούθησε μια σειρά διαγνώσεων οι οποίες κατέδειξαν ότι η γυναίκα είχε ένα μικρό ισχαιμικό έμφρακτο στην πρόσθια εγκεφαλική αρτηρία. Αυτό εδώ το πράγμα της δημιούργησε το πρόβλημα και ακολουθώντας ανάλογη θεραπεία ένοιωσε καλύτερα και ανέλαβε σχετικά γρήγορα. Είναι ένα βήμα η όλη ιστορία ότι πρέπει τουλάχιστον στους ηλικιωμένους να έχουμε μεγάλη προσοχή και να κάνουμε εκτενή διάγνωση θεωρώντας τα πάντα υπεύθυνα μέχρι να καταλήξουμε σε ένα σωστό συμπέρασμα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.