Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι συνυφασμένη με την εγκεφαλική λειτουργία όπου δύο μόρια οξυγόνου και διοξείδιο του άνθρακος ανάλογα με την στάθμη που έχουν στο εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζουν ουσιαστικά την εγκεφαλική λειτουργία. Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και κατά επέκταση της συγκέντρωσης του διοξειδίου με ταυτόχρονη μείωση του οξυγόνου στον εγκέφαλο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια μαζική εμφάνιση πληθώρας νευρολογικών και ψυχιατρικών συμπτωμάτων. Τέτοια είναι οι ψυχωτικές καταστάσεις των διπολικών ψυχώσεων, σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, όπως επίσης ευερεθιστότητα, αδυναμία επαγρύπνησης, και κατά κύριο λόγο ανισορροπία έκφρασης.
Προβλέπεται ότι η άνοδος αυτή που τα επόμενα χρόνια θα φτάσει τους 4˚με 5˚C προλαβαίνει τους ανθρώπους ανέτοιμους για να την αντιμετωπίσουν.
Βέβαια τι ικανή αντιμετώπιση υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση πέρα από τον γενικό κανόνα της διόρθωσης του προβλήματος, δηλαδή την μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Κατά πρώτο λόγο θα ασχοληθούν οι ειδικοί με αυτό που φαίνεται και δημιουργεί το καθημερινό πρόβλημα. Δηλαδή με τις νευροψυχιατρικές διαταραχές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.