ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ.
Όταν λέμε εγκεφαλοπάθεια εννοούμε τις αλλοιώσεις που υπόκεινται τα εγκεφαλικά κύτταρα ή οι εγκεφαλικοί νευράξονες ή ακόμη και η μυελίνη των μεμβρανών που περιβάλλει τους νευράξονες. Μέχρι πρότινος δεν τα πολυψάχνανε οι γιατροί αυτά τα πράγματα γιατί ήταν σχεδόν άγνωστα τον τελευταίο καιρό μετά την έκρηξη του GC VIRUS.
Πρόκειται για έναν ιό που συναντάται κυρίως στο αδύναμο ανοσοποιητικό όπως στις διάφορες εγκεφαλίτιδες και στο aids άρχισαν να ψάχνονται αυτά ακόμη πιο συστηματικά.
Εκεί βρέθηκε ότι οι διάφοροι ιοί είναι δυνατόν μέσω των λευκοκυττάρων που εισχωρούν στο νευρικό κεντρικό σύστημα να προσβάλλουνε τον φλοιό των ημισφαιρίων, το στέλεχος του εγκεφάλου, την παρεγκεφαλίδα ή και τον νωτιαίο μυελό.
Σε αυτά τα μέρη προκαλούν οι ιώσεις τέτοιες αλλοιώσεις που δημιουργούν προβλήματα τοπικά σε σημεία του εγκεφάλου έτσι που να φαίνονται συμπτώματα όπως αφασίες, δυσαισθησίες, διαταραχές της ειδικής κίνησης ή με ανοψίες πολλές φορές ακόμη και γνωστικές διαταραχές μέχρι τα όρια μιας άνοιας ή και επιληπτικές κρίσεις.
Πιο χαρακτηριστική από όλες τις εγκεφαλοπάθειες είναι η λεγόμενη προοδευτική πολυτοπος λευκοεγκεφαλοπάθεια και απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια.
Οι διαφορές είναι ελάχιστες και έχουνε μια σημασία μόνο ως προς την διαφοροδιάγνωση σε σχέση με τους γιατρούς. Ότι αφορά τα φάρμακα δεν υπάρχουνε ουσιαστικές διαφορές. Κατά κύριο λόγω χρησιμοποιείται αντιρετροική θεραπεία σε συνδυασμό με κορτιζόνη και ανοσορυθμιστικά.
Πρόκειται για δύσκολες παθήσεις οι οποίες ανάλογα με την έκταση της βλάβης που έχουνε πράγμα που φαίνεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα θέλουν και την ανάλογη δοσολογία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.