ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αυτό που χαρακτηρίζει μια ναρκισσιστική προσωπικότητα είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος φόβος και η τρομερή ψυχική ανάγκη έλξης του θαυμασμού των υπολοίπων. Πολύ συχνά αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε ένα εκρηκτικό μείγμα λάθος αποφάσεων και άσκοπων κινήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νάρκισσοι έχουνε μια τάση να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και να προσπαθούν να επιβληθούν ή να επιβάλλουν την γνώμη τους σε άλλους ανθρώπους με μεγάλη επιμονή. Μάλιστα οι ψυχολόγοι με εργασίες που ασχολούνται με το θέμα αυτό νομίζουν ότι μια από τις μεγάλες αιτίες της κρίσης είναι ακριβώς και η συχνότητα αυτού του τύπου του ανθρώπου που συναντάται στα ανώτατα επίπεδα της ιεραρχίας. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα ψηλά στα σκαλιά της πολιτικής εξουσίας και της οικονομικής Ελιτ δεν είναι παράξενο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι διακατέχονται από μια συνείδηση μεγάλης δύναμης τρομερού εγωισμού είναι συνήθως εγωκεντρικοί και εξωστρεφείς.
Παράλληλα όλα τα άλλα προβλήματα τα παίρνουν με ελαφρά την συνείδηση και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το πρόσωπο τους και η βολή τους. Δυστυχώς η δομή της κοινωνίας είναι τέτοια που αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς μέσα από τις διόδους που χρησιμοποιούν και που είναι αυτές που ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα τους, ευδοκιμούν και επιτυγχάνουν σε ότι αφορά θέσεις και αξιώματα.
Παρόλα αυτά σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε στο Οχάιο σε πάνω από 400 φοιτητές ύστερα από πίεση και ένταση τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα βγαίνουν με τρομερές συνέπειες για όλους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.