ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Ζώντας τον αιώνα της απόλυτης ανθρωποκεντρικότητας της ζωής είναι απόλυτα λογικό να έχουμε ένα συνεχές ενδιαφέρον για όλες τις μορφές αντιγήρανσης που προσφέρονται. Επειδή αυτό το ενδιαφέρον είναι ακραία μεγάλο για φαρμακευτικές εταιρείες τροφίμων όλο και πιο τακτικά έρχονται ανακαλύψεις μέσω φαρμάκων ή διατροφής που μακραίνουν και ανεβάζουν σε ποιότητα τη ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν προέκυψε και μια νέα γονιδιακή ανακάλυψη το γονίδιο TERC.
Πρόκειται για ένα γονίδιο που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι των κυττάρων σε αργούς ή γρήγορους ρυθμούς. Δηλαδή αν ο άνθρωπος θα γεράσει σύντομα ή αργά.
Το γονίδιο αυτό επηρεάζει μια ουσία που λέγεται τελομεράση και είναι ουσιαστική για τις μιτώσεις δηλαδή για το πόσο ζει το κύτταρο.
«Ανεβοκατεβάσματα» της τελομεράσης μπορούν να χαρίζουν και διάρκεια ζωής μέχρι 4 χρόνια. Επειδή ο καθένας βάζει πάνω από όλα την ζωή του και αμέσως δεύτερη την ποιότητα της είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για την εξέλιξή της.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.