ΦΩΤΟΦΟΒΙΑ

Η ΦΩΤΟΦΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ. Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Η ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΦΩΤΟΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΕΥΡΟ.
Αυτό με τον καιρό όταν υφίσταται παράγει μια αντανακλαστική φοβία για κάθε είδους ρήξη φωτός στον οφθαλμό και αποτελεί μια άκρως δυσάρεστη κατάσταση τόσο ψυχική όσο και οργανική γιατί μπορεί να φτάσει μέχρι την τύφλωση.
Οι αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολλές για αυτό όταν τύχει και εμφανιστεί χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για την κατάσταση και αντιμετώπιση της φωτοφοβίας.
Κυρίως αρχίζουμε με πάρα πολλές αιτίες που είναι στο ίδιο το μάτι όπως για παράδειγμα έλκος ή δυστροφία του κερατοειδούς αλλά υπάρχουνε και πάρα πολλοί άλλοι παράμετροι που πρέπει να ελεγχθούν ή κατευθείαν από το νευρολογικό σύστημα κυρίως όταν έχουμε λοιμώξεις αυτού κυρίως εγκεφαλίτιδες ή μηνιγγίτιδες ή ακόμη και φάρμακα που λαμβάνονται σε χρόνια δόση όπως είναι τα ηρεμιστικά.
Υπάρχουν και άλλες διάφορες αιτίες. Πάντα όμως κυριαρχούν οι λοιμώδης αιτιολογίες και οι δηλητηριάσεις όπως π.χ. η δηλητηρίαση από υδράργυρο ή η λοιμώδης μονοπύρήνωση. Όπως και να έχει η κατάσταση όταν συμβαίνει αυτό ή η φωτοφοβία πρέπει πάντοτε η προσοχή μας να είναι τεταμένη στην διαφοροδιάγνωση και να έχουμε έγκαιρη επέμβαση και να αποφύγουμε θεραπευτικά τα χειρότερα.

1 Comment:

  1. Χριστίνα σχολίασε...
    Σύμπτωμα της φωτοφοβίας θα μπορούσε να είναι η ζαλάδα;

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.