ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Η ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ DOPPING ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ.
Χαρακτηριστική είναι η έννοια «διαβητικό πόδι» όπου έχουμε την φθορά δέρματος και πληθώρα τραυμάτων και ανοιχτών πληγών κυρίως μικρών αγγείων στο πόδι, στον χρόνιο διαβήτη άσχετα αν είναι τύπου 1 ή τύπου 2.
Υπολογίζεται ότι μόνο στην Ελλάδα 200.000 ασθενείς πάσχουν από αυτά τα προβλήματα. Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από την Γερμανία όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες και συνεχής έρευνες βρέθηκε ότι η ερυθροποιητίνη μπορεί να προσδώσει την δυνατότητα αναγέννησης των ιστών μετά από τέτοια φάρμακα.
Το πλέον ευχάριστο είναι ότι και μικρές δόσεις του φαρμάκου επαρκούν για την θεραπεία αυτή που αποδεικνύεται σωτήρια σε περιπτώσεις που έχουμε τέτοια προβλήματα.
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι διαβητικοί πλησιάζουν πλέον τα 2.000.000 ίσως είναι και μια προληπτική μέθοδος για να μην φτάσουμε σε ακραία σημεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.